Nu-mi dau seama daca a fost accelerat de pandemie sau a fost o evolutie graduala, dar mi se pare ca e plin de prosti, ghertoi, oameni agresivi la limita de a sari la omor.

Mereu cand apar decizii politice oamenii sunt se acord sa le moara capra, atat timp cat vecinului ii mor 5.

Nu mai exista niciun fel de bun simt si oamenii nu sunt sanctionati pentru comportamentul lor.

Lucrurile astea se vad cel mai bine in trafic sau in hypermarketuri.

  • petrescatraian
    link
    fedilink
    56 months ago

    @sciencesebi am observat și eu, cam ăsta e vibe-ul în medie al populației. Însă nu de azi-de ieri. Nici nu știu de altfel să fi cunoscut mare parte din oameni altfel. Însă într-adevăr cred că ultimii ani au contribuit semnificativ. Pe mine ce m-a șocat e că oamenii nu sunt așa solidari, nu vor să fie implicați civic, politic, idk. Apoi se plâng că nu merge țara unde trebuie. Păi tu ce faci dacă nu merge țara unde crezi tu că trebuie? Poate ți se pare totuși ok unde merge dacă tu nu iei măsuri.

    • @sciencesebiOP
      link
      36 months ago

      Adevarul e ca majoritatea sunt prosti. Voteaza acelasi partid, au aceleasi deprinderi, aceleasi obiective ca acu 30 de ani. Si nu se schimba nimic. Si no fac legatura intre cele 2. Baga clasicul “Asa e la noi”. Nu coaie, asa e voi, care vreti schimbare fara sa va schimbati

      • petrescatraian
        link
        fedilink
        26 months ago

        @sciencesebi bă nu e numai asta. Adică da, sunt și mulți proști, dar cumva și sistemul e de vină că i-a făcut așa. Like, clasa politică și societatea sunt două chestii care se influențează reciproc. Și mai sunt și aspecte precum educația de exemplu sau faptul că s-au obișnuit pur și simplu să fie într-un fel, să se comporte într-un anumit fel… Chestiile astea iau generații să dispară sau să se amelioreze măcar. Și asta în condiții ideale în care nu prea sunt crize care să te afecteze prea tare sau alte situații externe negative.

        Și da, într-un final trebuie să fim noi schimbarea pe care o vrem în primul rând. Iar dacă nu putem schimba partide și chestii, măcar schimbăm oamenii din partide și tot e ceva.

        • @sciencesebiOP
          link
          26 months ago

          Mda si cum spargi ciclul ala fara vot restrictionat?

          • petrescatraian
            link
            fedilink
            26 months ago

            @sciencesebi educație, public awareness, militezi pentru politici publice mai ok etc.

            Votul restricționat poate fi folosit politic super nasol, sadly.

            • @sciencesebiOP
              link
              16 months ago

              Vrajeli. Oameni needucati, unaware, neinformati sa militeze? Lol. Niciodata.

              Restrictionezi votul la cei care iau bacul. E un barem super usor. Tre sa fii idiot complet sa nu iei bacul. Si demonstreaza ca nu ai capacitatea sa intelegi politici propuse.

              • petrescatraian
                link
                fedilink
                1
                edit-2
                6 months ago

                Oameni needucati, unaware, neinformati sa militeze? Lol. Niciodata.

                Nu, noi să facem asta

                Restrictionezi votul la cei care iau bacul

                Mamă și ce politizat o să fie după asta sistemul :))). După ne mirăm de ce nu se implică tineretul și nu votează.

                Edit: problema e că ești major de la 18 ani. Bacul îl dă lumea aproape de 19 sau chiar pe la 19. Nu ar fi ciudat să ai voie de ex să bei sau să fuți dar ca efectiv să nu ai voie să votezi? Idk 😀)

                • @sciencesebiOP
                  link
                  16 months ago

                  Visezi. Esti intr-o minoritate foarte mica daca vrei schimbare. Daca esti si inteligent, esti minoritate a minoritatii. Am votat, am protestat mereu, m-am implicat. Ca in final sa fiu injurat de concetatenii mei. Din partea mea poate arde tara, atat timp cat mie mi-e bine.

                  Eu aveam 18 cand am dat bacu, ce prostii vb. Nu ar fi ciudat sa se asigure statul ca ai capacitatea mentala sa beneficiezi de ceva. Si sofatul e un drept. Dar tre sa treci test de vedere, psihologic, teoretic, practic. Oricine poate beneficia de asta, dar unii nu pot.

                  Educatia e gratuita. Bacul e gratuit. Poti sa-l dai de 1000 de ori.

  • @[email protected]
    link
    fedilink
    46 months ago

    Pentru ca suntem stresati si obositi. Motivele variaza de la om la om - toate motivele date de tine sunt posibile. Parerea mea e ca mass media si in principal stirile au cel mai puternic efect. Eu am incetat sa mai citesc stirile zilnic si sincer nu duc lipsa. Sunt multe lucruri in lume pe care nu le pot influenta, de ce sa le las sa ma influenteze pe mine? Ai mei au stirile pornite non-stop, nu stiu cum suporta. O data pe saptamana imi ajunge.

    Te mai gandesti si la problemele zilnice ale omului de rand. Nu locuiesc in Romania dar am inteles ca au crescut destul de mult preturile in ultimul an. Si salariile? Probabil ca nu.

    Acum, cum ii suportam pe ceilalti? Tinem capu’ jos, evitam, dezarmam, negociem. Mai bem o bere, mai facem un dus fierbinte, mai tragem un pui de somn.

    Plm. Csf, ncsf…

      • @[email protected]
        link
        fedilink
        26 months ago

        Mai, ce sa mai zic? Dacă vrei sa știi răspunsul la întrebarea ta, întreabă-te pe tine. Ironic af

        • @sciencesebiOP
          link
          -16 months ago

          Eu stiu raspunsul meu, dar voiam alte pareri